Vi kan alle bli skjelven av høyder!

Det er med god grunn de fleste av oss har en innebygd respekt for høyder. Opp gjennom årene har fall fra stiger eller ikke godkjente stillaser vært en gjenganger på skadestatistikkene både på jobb og i hjem. Selv fall fra små høyder kan få livsvarige konsekvenser eller i verste fall føre til dødsfall.

Bruk stillas for sikkerhet
Dette er en løsning mange kan kjenne seg igjen i. Vi anbefaler den ikke. Hvert år blir personer alvorlig skadet eller omkommer etter fall på hjemmebane. Et stillas er et sikkert alternativ.

Nå går vi inn i en kritisk tid. I følge tall fra forsikringsselskaper er fall fra stiger eller trær den 3. mest vanlige utendørs ulykken på vårparten. 

-Det er lett å ty til kjappe og lite sikre løsninger når man er «i farten», og da kan det fort skje en ulykke, sier Kristian Torvestad, HMS og kvalitet ansvarlig i Stillasgruppen.

Tall fra byggenæringen viser at det er de yngste i arbeid og de mellom 57-65 år som går igjen i statistikkene. I 2021 var det 9 dødsfall i bransjen, 3 av dem som følge av fall fra tak, usikre stillas eller stiger. 

-Alle fallulykker kan unngås dersom man tar sikkerhet på alvor – 3 dødsfall som følge av fall er 3 for mye.

HMS og kvalitet ansvarlig Stillasgruppen
Kristian Torvestad, HMS og kvalitet ansvarlig i Stillasgruppen

 

“Stillasgruppen har utviklet noen av de beste og sikreste stillaspakkene for hjem, landbruk og mindre firma innen vedlikeholdsbransjen” 

I disse pakkene har vi det samme utgangspunktet som vi har for alle stillaser vi leverer. De som står i dem skal trives i høyden på våre stillaser. 

-Ulykker kan skje, men vi ønsker å gjøre alt vi kan for å bidra til å forhindre at de skjer, sier Torvestad.

En av slagerne er Stillashengeren vår. Den er solgt til kunder over hele landet. Vi leier også ut i deler av landet. Vi kan med andre ord sørge for alt av stillaser fra hjemmebruk til store industriprosjekter.

SLIK KAN VI HJELPE DEG:

Stillasgruppen har gjort det enkelt for deg å finne ut av ditt behov og hvilken løsning som passer best. Du er tre steg unna en sikrere hverdag i høyden:

  1. Snakk med vår rådgiver
  2. Få forslag på løsninger fra oss
  3. Bestill løsningen

Vi leverer komplette løsninger over hele landet. 

 

Kontakt oss her for løsningsforslag